nl-NLen-US
Hoofdniveau » Thema en programma 2018 » De acts van 2017   |  Inloggen
Het 35ste LEEFfestival 'Drömeland' vindt plaats op zondag 2 juli 2017

Festival ABC 2016

 

1001 Faces komt weer met allerlei fantasiefiguren naar Wageningen. Je vindt ze weer overal op het festivalterrein. Zie ook: Facebook pagina.

 

A

 

Acrobatisch Uitspinsel. Waarom altijd met je beide voeten op de grond blijven staan? Het leven wordt een wakkere droom als je de wereld eens van boven, beneden of op de kop bekijkt. Laat je door twee kleurrijke acrobaten uitdagen tot eenvoudige acrobatische trucs! Je hoeft er niet uitzonderlijk sterk of lenig voor te zijn. Een beetje lef is voldoende. Je vindt het Acrobatisch uitspinsel overal in het festivalgebied (tot 14:40).


B


Bop Entertainment is een vrolijke clown. Hij vindt overal voorwerpen waar hij een eigen draai aan geeft. Je kunt hem overal in het festivalgebied tegenkomen! www.bopentertainment.nl

 

Bubble Dutch is een bellenblaas workshop vol verrassende en spelelementen. Naast demo shows biedt Bubble Dutch de mogelijkheid om mee te doen via workshops. Je komt ze overal in het festivalgebied tegen. http://www.bubbledutch.nl/

Buiten bij Brownies & Downies aan de Hoogstraat 17a zullen de brownies en pancakes klaar staan. Kinderen die dat leuk vinden mogen één brownie of pancake versieren en lekker opsmikkelen. Locatie C, van 14:00-17:00 uur. Kijk ook eens op hun Facebook pagina

Bij kapper Bubbles aan de Junusstraat 6 kun je terecht voor een kijk- en luisterdoos verhaaltje in het donker. Voor wie durft te dromen. Locatie C.


C


Cabinet der Rariteiten is een act van Ted McKoy, tweevoudig Europees kampioen straatgoochelen. Hij presenteert een programma voor klein en groot waarin de middeleeuwse goochelarijen en tovenarijen getoond worden natuurlijk met een grote scheut humor van deze tijd. Je kunt hem overal in het festivalgebied tegenkomen.


In
Café de Zaaier aan de Heerenstraat 33 vindt een Folksessie plaats met een bonte verzameling van folkmuzikanten, net als op iedere eerste zondag van de maand. Er wordt van alles gespeeld, variërend van Nederlandse volksmuziek via Ierse ballads tot blues tot het betere cabaretlied (16:00-19:00 uur).

Bij Colors World Food aan de Markt 15 kunnen kinderen cupcakes versieren (13:00-16:00).  Website.


D


Dieromdom is een tot draaimolen voor kleine kinderen omgebouwde bakfiets waarbij de Circusknecht zich, al muziekmakende, rottrapt. Je vindt de Dieromdom op locatie B.

Gnoom Dreumelientje is een echte slaapkop. Ze houd erg van mooie dromen. Ze heeft haar mooiste pyama aangetrokken en is met haar slaapspulletjes naar het LEEFfestival gekomen. Ze is alleen niet zo goed in de weg vinden. Wie kan haar helpen om iets leuks te vinden, waar ze lekker van kan dromen? Dreumelientje slaapwandelt door het hele festivalgebied.

Duo Roleo bestaat uit Ronald Veerman en Leo van Dorp. Ze spelen Braziliaanse Choros. een voorloper van de Bossa en de Samba. Locatie C, 13:00, 14:30 en 15:55.


F


Flamenco la Ventana brengt de Spaanse fièsta naar Wageningen! Vol enthousiasme laten de muzikanten, zangeres en dansers de veelzijdigheid van flamenco zien: sierlijke alegrias en peteneras, krachtige farruca en vrolijke tangos en sevillanas. Alle elementen van de flamenco zijn in dit optreden te zien en te horen: snel voetenwerk, zwierige rokken, krachtige bewegingen en natuurlijk muziek en zang vol Spaanse passie! Locatie D, 16:05 uur.

 

Freda’s schminck. Kom langs de schminktent voor zo’n fonkelende regenboog op je wang of kleurige, dromerige ogen! Freda heeft een koffer vol prachtige kleuren schmink en meer dan genoeg glittertjes (ook gratis). Locatie C.

 

De Future Females zijn een ensemble van acht dames ontstaan uit Popkoor Future uit Rhenen. Ze zingen driestemmig Nederlandstalige en Engelse popsongs, afgewisseld met gevoelige ballads tot uptempo nummers. Ze zijn erg enthousiast en hebben een grote interactie met het publiek. www.popkoorfuture.nl. Locatie B, 13:45, 15:00 en 15:55 uur.

 

G


De Grand piano is een nogal grote piano, maar anders dan je gewend bent. De toetsen zijn vierkant en zo groot dat je er op kunt lopen. Terwijl je fijn aan het pianospelen bent, en van de ene naar de andere toets springt, kan het zomaar gebeuren dat de piano plotseling mee gaat spelen. De interactieve Grand Piano is een muzikaal klimtoestel dat geschikt is voor kinderen (4+) en volwassenen. Op de dertien vierkante bewegende toetsen (één octaaf) kun je lopen en springen. Locatie D, doorlopend.


In
The Green Kitchen (Junusstraat 47) staat gezond en lekker eten centraal. Vandaag combineren we dat met een creatieve workshop. Van 14 tot 16 uur kunt u inlopen om uw eigen dromenvanger of plantenhanger te maken. Suzanne de la Fonteijne legt de basistechnieken uit en daarna kunt u zelf aan de slag. Van touw, kralen, linten, stofjes en veertjes leert u in een handomdraai iets moois te maken.


The
Greenthingz zenden als vanouds weer een delegatie Garbage Goblins naar Wageningen. Je komt ze overal in het festivalgebied tegen. Dit jaar zijn ze een beetje dromerig en kunnen ze zomaar tegen je aan in slaap vallen. Let extra goed op je honden, wangen, neuzen en kinderen! Site.


H


Hermanus en Adelmund geven een inspirerende show weg met poëzie en piano muziek, geluiden en film. Je vindt ze op locatie B. Hier treden ze op om 13:20; 14:10; 15:25 uur.


Bij
Heroes of Taste (Junusstraat 27) kunje je tussen 14:30 en 15:30 uur laten verrassen met hapjes en muziek in Drömeland.

 

HOBE is het Hindi Oldschool Bollywood Ensemble, een gemengd muziekgezelschap uit Wageningen en omstreken. Het houdt zich bezig met Bollywood Music uit de jaren -50 en -60 waarbij deze muziek instrumentaal en zo "unplugged" als mogelijk wordt uitgevoerd. De groep bestaat uit solo-instrumenten (fluit, klarinet en sax), een strijkgroepje (drie violen en een cello), en een ritmesessie (gitaar, bas, toetsen, dholak, percussie). Locatie B, 13:45; 15:15; 16:30.


I


Ill Skill Squad is een enthousiaste en creatieve breakdancegroep van zo’n honderd B-boys en B-girls. Een juniorenteam, een battleteam en een showteam waarin de meer ervaren breakdancers zitten. Het showteam en junior-/battleteam zijn het gezicht van de squad. De groep heeft inmiddels landelijke bekendheid en won meerdere prijzen. Ze geven regelmatig theatershows, freestyledemonstraties en lessen op diverse locaties in Nederland zoals scholen, buurthuizen, festivals enz. Locatie D, 13:00-15:00 uur.

 

Internationaal Koor. Het internationale vrouwen koor Wagening zingt liederen uit diverse culturen. Locatie B, 13:00 en 14:20.


J

 

Jouw Marktkraam Wageningen aan de Hoogstraat 7 heeft sinds mei een expat shop gebaseerd op Engelse en Amerikaanse food producten. U kunt heerlijk genieten van een groot assortiment Cadbury Chocolate, IRN-BRU en een diversiteit aan heerlijke orginele Scottish Pie's. Vandaag kunnen jullie Richmond Sausages en Sloppy Joe’s proeven. Locatie C.

 

K


KEI is de afkorting voor stichting Kind en Instrument. Met hen kunnen kinderen weer net als andere jaren aan de slag gaan om een mooie ‘rinkelbom’ te maken, een muziekinstrumentje waarmee de straat onveilig gemaakt kan worden. Je vindt KEI doorlopend op locatie C. Website.

 

L


Lachspiegels vind je op locatie B.

Lokono, ofwel Henk Ebecilio, brengt zang en dans uit Suriname en de rest van Zuid-Amerika ten gehore samen met zijn vier bandleden (gitaar, conca, mondharmonica en zang). Locatie C, 13:00; 14:30; en 16:00 uur.

In Café Loburg (Molenstraat 6) zijn er weer de Sunday Afternoon Bluesjam Sessions. Zoals altijd hebben we een special guest die samen met de huisband een vlammend optreden verzorgd. De warming up en cooling down zal gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND. Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen. Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je naam, instrument en/of zang op kunt invullen zodat het makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken. Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten. 14:00-18:00 uur.


 

M

 

Madlot verzorgt een workshop met kinderdansen van vroeger. Voor kinderen en hun ouders. De zevensprong, Jippie jippie, Twee emmertjes water halen, De mosselman: allemaal kinderdansen van vroeger. In deze workshop kan je samen met je ouders deze dansen weer eens dansen en zingen of (opnieuw) leren. Madlot zorgt voor de live-muziek en legt uit. Locatie D, 14:55 uur.

Toneelgroep Mare vertolkt het bekende sprookje Repelsteeltje, waarin een molenaar zijn dochter uithuwt aan de koning met de valse belofte dat zij goud kan spinnen voor de koninklijke schatkist. Als zij de wanhoop nabij is, duikt er een vreemd wezen op. Zij belooft haar het goud te spinnen in ruil voor het eerste kind dat de molenaarsdochter zal krijgen. Als de baby geboren wordt en de dochter hem niet wil afstaan geeft het wezen haar nog een kans: ze mag drie keer raden naar de naam van de goudspinner. Locatie D, 14:00, 15:20.

Mc Hollander speelt Keltische muziek. Focus op Ierse en Schotse folk met hier en daar een folkpop of eigen werk tussendoor. Om 13:35 bij locatie A, om 15:00 en 16:10 uur op locatie C.
Je komt de meidengroep “Meiden” overal in het festivalgebied tegen. Pas maar op, want mooi uitgedost gaan ze de interactie met je aan.

MGDancers interact is de act van Dansschool MG Dance. Zij treden onder artistieke leiding van Marianne de Pagter weer op met een aantal dansgroepen. Dit jaar brengen de 4-18 jaar oude dansers een wakkere compilatie van zang, dans, theater en slapeloze moves te berde. Meedoen mag! Deze dansschool is actief in Wageningen, Renkum en Doorwerth. Locatie D, 14:05 en 15:50 uur. Site.

Momo Theaterwerkplaats neemt de “filmcaravan” mee. Deze krijgt een plekje en daarin wordt een filmproductie van Momo’s theaterwerkplaats getoond. Momo brengt acts gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Locatie D, doorlopend tot 18:00 uur. Site.

Muskurata Percussion Group van Sam Soekhram geeft een KleurRijke trommel- en percussieworkshop. Alle voorbijgangers, inclusief kinderen, mogen meedoen. Locatie B, 13:00; 14:30; en 15:55.

Muziek en magie – Magisch-komische act met veel interactie met het publiek. Er zijn bijv. trucs waar het hele publiek mee kan doen en tussendoor worden Drömerige ballonnenbeestjes uitgedeeld. Je komt ze overal in het festivalgebied tegen. Website.


O


Odil en Ottfried zijn acts van Stef Vetters. Hij brengt een unieke combinatie van steltenpersonage en marionettenspel: den Ongekenden Weereld des Heeren Ottfriedt. De laatste der drakenhoeders op pad met een uitgestorven gewaand maar springlevend en vuurspuwend drakenskelet. Hier rond wordt een geloofwaardig verhaal geweven als achtergrond voor een volstrekt origineel en groots opgevat stukje straattheater. Je komt Odil en Ottfried overal in het festivalgebied tegen.

 

R


De Rollatres hebben van alles gevonden dat ze met u willen delen. Maar pas op, want ze zijn een beetje dromerig. Je vindt ze doorlopend overal in het festivalgebied.


S


Ssssschmink bij ’t Herenzaakje (Nieuwstraat 16). Het schminkteam van de Speelgoedbank Wageningen zal van 13.00 tot 17.00 uur in een tent bij 't Herenzaakje schminken (ook gratis). http://www.herenzaakje.nl/ 

Scouting Wageningen speelt leuk in op het thema Drömeland. Je vindt ze in het Emmapark.

SMSENZO Dance Company geeft een salsa en kizomba optreden. Salsa dansen is bewegen, ontspannen, lachen, sociaal, passie, uitstraling, talent, vriendschap, trots, bewonderen, respect, ontdekken, ritme. Het woord Kizomba komt uit Angola en betekent letterlijk 'feest'. De muziek is een mix tussen Zouk en Afrikaanse ritmes (Semba). Qua beweging lijkt de dans op de Tango maar ook de Afrikaanse invloed is zichtbaar. De bezoekers worden uitgenodigd om zelf te ervaren wat de diverse dansen inhouden. Locatie D, 13:30 en 15:35 uur. www.smsenzo.com.


LEEFensgrote Spellen voor grote en kleine mensen vind je uiteraard weer overall in het festivalgebied.


 

W

 

De Wandelende Tak is een meester in het camoufleren. Maar soms stapt het dier uit de verborgenheid van de camouflage in het licht en daagt het publiek uit mee te wandelen en mee te gaan op ontdekkingstocht door de wereld van dromen. Na 15:50 kun je de Wandelende Tak overal tegenkomen.


De Waterlanders hebben een ingenieuze machinerie ontwikkeld die voortdurend tot kettingreacties blijft leiden. Maar dan moet het publiek wel meewerken! Je vindt de Waterlanders doorlopend op locatie D.

 

Wobbly Wise Wondere Wensen Winkel! Kleuren en wensen, schrijven en mengen, dansen en tekenen, lachen en rekenen, schudden en dromen, wensen zullen uitkomen. Kinderen kunnen wensolieflesjes maken en versieren met een etiket met daarop hun wens. Even schudden, en dan: (ooit, een keer, naar alle waarschijnlijkheid,) komt de wens uit! Doorlopend te vinden op locatie D.

 

Wijaya Kusuma brengt Javaanse muziek ten gehore. Locatie D, Ze staan op de Markt nabij de kerk om 13:00; 15:20; 16:35 uur.


Z

 

De Zideris drumband is een enthousiaste en eigenzinnige drumband van mensen met een verstandelijke beperking. Ze spelen allerlei ritmes, met veel volume. De keyboard doet ook af en toe mee. Ze treden op op locatie C, de Hoogstraat, ter hoogte van de Rouwenhofstraat, om 14.00 en 15.30.

 

 
 

© 2018, Leeffestival  |  Realisatie: van der Waal Website Design