nl-NLen-US
Root » News   |  Login

Nieuws

Rokjesdag? LEEFfestival dag!

Zonnige dagen in april? Het LEEFfestival gaat ze nog mooier maken! Op twee van deze 'rokjesdagen' mag Stichting het Wagenings LEEFfestival van de gemeente Wageningen een 'LEEFfestival in het klein organiseren'. Wanneer die dagen precies zijn is natuurlijk nog niet bekend, maar na alle kou van maart staat vast dat ze er gaan komen! Het LEEFfestival kan nog wat potentiële acts voor deze rokjesdagen gebruiken.

De term rokjesdag wordt toegeschreven aan Martin Bril – ten onrechte trouwens. Deze term verwijst naar de eerste dag van het jaar waarop vrouwen in Nederland zomerse kleding dragen. In de afgelopen jaren bedachten de organisatoren van het LEEFfestival regelmatig op rokjesdag: 'eigenlijk zouden we vandaag het festival willen organiseren'. Maar dan was er al een andere datum vastgelegd. Daar is nu een oplossing voor. Van de gemeente Wageningen heeft het LEEFfestival een 'strippenkaart' gekregen om op twee zomerse voorjaarsdagen in april straattheater in de binnenstad te organiseren. Gewoon, omdat het die dag mooi weer is! De eerste artiesten die samen met het LEEFfestival dit flexibele pad willen bewandelen zijn inmiddels vastgelegd. Maar als je nog mee wilt doen, meld je dan gauw aan via programma@leeffestival.nl. Afhankelijk van de weersvoorspellingen is er dan kans dat je gebeld wordt!

Daarnaast vindt op zondag 16 juni 2013 natuurlijk weer het LEEFfestival plaats, dit jaar op het terrein bij de Junushof in Wageningen. De 31ste editie van dit jaarlijks terugkerende straattheater festival vindt plaats in samenwerking met de Spektakelweek W750. De samenwerking houdt onder andere in dat het LEEFfestival gaat meehelpen om het 'Grootste kinderpartijtje van Gelderland' tot een groot succes te maken. Als vanouds zullen daarnaast straattheater, acrobatiek, clownerie, muziek, beeldende kunst en alle mengvormen hiervan weer te bewonderen zijn.

Wil je meer weten over het LEEFfestival of over rokjesdag? Mailen kan via info@leeffestival.nl. Bellen via 0617244279.

 
 
 

LEEFfestival tijdens Spektakel W750

Het LEEFfestival en Wageningen750 bundelen hun krachten. De 31e editie van het straattheaterfestival vindt volgend jaar plaats tijden de Spektakelweek W750 op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013.  De samenwerking houdt onder andere in dat het LEEFfestival gaat meehelpen om het ‘Grootste kinderpartijtje van Gelderland’ tot een groot succes te maken.

Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund,  is enthousiast over de samenwerking: ‘Ik ben blij dat het LEEFfestival ervoor gekozen heeft om samen met ons op te trekken.  Het Leeffestival en Wageningen 750 hebben veel met elkaar gemeen. Beide evenementen hebben de ambitie om  interactief te werken met inwoners en om met weinig geld een geweldig spektakel neer te zetten. We gaan elkaar zeker versterken’.

Programma

De grote lijnen van het kinderpartijtje staan vast. Het thema van het LEEFfestival 2013 ‘Tijdspoor’ komt terug in het programma  en past naadloos bij Wageningen 750.  Oud en nieuw vermaak gaan hand in hand, van riddergevecht tot futurgames.

Wageningen750
In 2013 viert Wageningen dat ze 750 jaar stadsrechten heeft. Belangrijk onderdeel van het jubileumprogramma vormt De Spektakelweek W750. Deze week vindt plaats van 12 t/m 16 juni. Tijdens de week is er vijf dagen feest voor alle Wageningers met iedere dag een andere focus. Het spreekt voor zich dat de laatste dag van de feestweek is bedoeld voor onze jonge inwoners.

 
 
 

LEEFfestival brengt licht op 5 mei

Op 5 mei organiseert Stichting het Wagenings LEEFfestival weer het traditionele Kaarsjes op de Dijk. Terwijl het centrum bruist van de muziek en de activiteiten, is er ’s avonds op de Grebbedijk gelegenheid om tot rust te komen. Tussen 19.30 en 23.30 volgt een lang lint van kaarsjes de meandering de rivier. De organisatie nodigt iedereen uit zijn eigen beschilderde jampotje mee te nemen om zijn/haar licht in de duisternis te brengen.
 
‘Kaarsjes op de Dijk’ is een van de vele activiteiten die Stichting het Wagenings LEEFfestival jaarlijks organiseert. Het meest bekend is de organisatie natuurlijk van het LEEFfestival. Dit jaarlijks terugkerende straattheater festival wordt in 2012 alweer voor de 30ste keer gehouden. Het festival vindt op 15 en 16 juni plaats en heeft als thema Bubbels Kwadraat.
 
Tijdens het LEEFfestival zullen weer allerlei creatieve uitingen te bewonderen zijn. Straattheater, acrobatiek, clownerie, muziek, beeldende kunst en alle mengvormen hiervan zijn te bewonderen. De organisatie wil de drempel om cultureel actief te worden zo laag mogelijk maken en kiest daarom bewust voor een brede programmering, waarbij zowel professionele als amateur vertegenwoordigd zijn. Als vanouds laat ook de LEEF organisatie zelf zich niet onbetuigd met een eigen verrassingsact. Vele activiteiten vinden plaats in de vorm van workshops, of kennen andere vormen van publieksparticipatie. Zie voor meer informatie: www.leeffestival.nl.
 
 
 
 

Laat je tuin en het LEEF bloeien!

Op zaterdag 28 april 2012 houdt het LEEFfestival OPEN LEEFTUIN. Iedereen is welkom om van 14.00 tot 16.30 uur, onder het genot van een hapje en een drankje door de plantentuin van LEEFvrijwilliger René bij PTC+ aan de Zandlaan 29 te Ede te komen struinen. Vele vaste planten (exotische en minder exotische, vruchtdragende en bloemdragende en allen vrolijk groeiend en bloeiend) en struiken (met blaadjes, met blaadjes en bloemen, met blaadjes, bloemen en vruchten enz.) zoeken een nieuwe aarde en een nieuw thuis. De planten en struiken kunnen kosteloos meegenomen worden. Er zijn plantenpotten aanwezig, maar ook meegenomen potten van thuis kunnen ter plekke naar maat en behoefte gevuld worden met allerlei groen+bloei. Er is de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen voor de financiëring van de 30-ste editie van het LEEFfestival. Dat wordt door ons altijd gewaardeerd!!

Tot zaterdag 28 april in het groen!

Locatie: tuinen achter PTC+-terrein, Zandlaan 29, 6717 LN Ede

Routebeschrijving

Voor bewegwijzering en vragen kun je bellen met René: 06-22659827


 
 
 

NL DOET Groot succes!

Op 16 en 17 maart heeft het LEEFfestival meegedaan aan NLDoet. NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op vrijdag heeft een groep middelbare scholieren van de Pantarijn ons geholpen met het maken van straatversieringen voor tijdens het festival. Eerst zijn ze op pad gegaan om zwerfafval op te pikken. Dit afval is getransformeerd tot prachtige schilderijen. Op de foto's staan de leerlingen naast het prachtige resultaat! Hartstikke bedankt, en kom vooral tijdens het LEEFfestival op 15 en 16 juni 2012 eens kijken hoe mooi de stad geworden is!

 
 
 

Benefietavond voor het LEEFfestival!Wil jij ongelooflijk uit je dak gaan? En vind je het leuk als er dit jaar weer een LEEFfestival komt? Kom dan op zaterdag 23 april naar theaterzaal de Wilde Wereld aan de Burgtstraat 1 te Wageningen. Voor de jeugd is er vanaf 14.00 uur een speciaal programma met kleurschaduwdisco. Vanaf 20.30 treedt de bekende cabaretier Rob Urgert op met een bewerking van zijn show 'Spoedcursus humor'. (zaal open vanaf 19.45). Hierna start het LEEFse swingfeest dat tot in de kleine uurtjes door zal gaan (entree tot 1.00 uur). Dit alles in het kader van de LEEFse benefiet.

Zoals alle culturele organisaties ondervindt ook stichting het Wagenings LEEFfestival de gevolgen van de economische crisis en de daarmee gepaard gaande culturele kaalslag. Het LEEFfestival zit echter niet bij de pakken neer en organiseert een benefiet ten gunste van iedereen die het culturele hart op de juiste plaats heeft zitten. Rob Urgert doneert een speciale show aan het benefiet. Theater de Wilde Wereld stelt zijn zaal en bar beschikbaar en vele vrijwilligers helpen mee met de organisatie. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de organisatie van het 29ste LEEFfestival "Vreemde Vogels" dat op 17 en 18 juni 2011wordt gehouden in de binnenstad van Wageningen. Als je komt feesten, vragen we een flexibele laagdrempelige minimale bijdrage; middagprogramma vrij, show Rob Urgert & swing 11,00 euro, alleen swing 3,00 euro. Daarop mag je ook meer in de melkbus stoppen.

Op het LEEFfestival (www.leeffestival.nl) staan zowel professionele als amateur acts op het programma.  Achter de schermen zorgen vrijwilligers dat alles op rolletjes loopt. De organisatie kiest bewust voor een brede programmering. De drempel om cultureel actief te worden moet zo laag mogelijk blijven. Daarom mogen zowel acts met de nodige ervaring als gelegenheidsformaties zónder ervaring zich registreren. Theater, dans, muziek, beeldende kunst, zang en alle mengvormen daarvan zijn welkom op het festival.

Voor de voorstelling van Rob Urgert zijn maximaal 70 kaarten beschikbaar. Reserveer daarom snel via 06-17244279 of via info@leeffestival.nl. Als je wel naar het feest maar niet naar het cabaret komt, hoef je niet te reserveren. Vrijwilligers voor de bar, het discodraaien, kaartverkoop en koekebakkers zijn ook zeer welkom om zicht te melden via dit adres.

 
 
 

Spoedcursus humor met Rob Urgert!

Wil jij ongelooflijk uit je dak gaan? En wil je niet alleen lachen, maar en passant leren hoe je anderen aan het lachen maakt? Kom dan op zaterdag 23 april naar Theater de Wilde Wereld aan de Burgtstraat 1 te Wageningen. Vanaf 20.30 treedt de bekende cabaretier Rob Urgert op met zijn show 'Spoedcursus humor' (zaal open vanaf 19.45). Hierna start het LEEFse swingfeest dat tot in de kleine uurtjes door zal gaan (entree tot 1.00 uur). Dit alles in het kader van de LEEFse benefiet.

Rob draagt het Wagenings LEEFfestival een warm hart toe. Daarom komt de recette van de show (minimaal 11,00 euro per persoon) geheel ten goede aan de organisatie van het 29ste LEEFfestival."Vreemde Vogels" dat op 17 en 18 juni 2011wordt gehouden in de binnenstad van Wageningen. Je mag ook meer dan 11 euro in de melkbus stoppen. Voor de gelegenheid brengt Rob een speciale bewerking van zijn succesvolle show annex workshop "Spoedcursus Humor" op de planken. Je lacht en leert anderen aan het lachen te brengen. Maar bezoekers moeten wel tegen een stootje kunnen.

De geboren Hagenaar Rob Urgert heeft zich na een succesvolle wetenschappelijke promotie in Wageningen (1997) volledig toegelegd op cabaret in de meest brede zin van het woord. Hij bracht onder meer de volgende shows op de planken: "Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman" (2009); "Spoedcursus humor" (2006, samen met Bastiaan Geleijnse van Fokke en Sukke); "Geluk is gelul met een k" (2003); "Fuik" (2001) en "Leuk voor later" (2000). Daarnaast kent het grote publiek hem van TV (o.a. "Onder de tram, VARA) en is hij schrijver van "Humor? Doe het zelf!"

Rob Urgert heeft tijdens zijn Wageningse studie bij Lens Theatermakers gespeeld. In 1997 speelde hij serieuze rol van Ivanov. Wijlen regisseur Evert van Bruxvoort  heeft toen vervolgens Rob gecoacht in het traject naar cabaretier. 

Voor de voorstelling van Rob Urgert zijn maximaal 70 kaarten beschikbaar. Reserveer daarom snel via 06-17244279 of via info@leeffestival.nl. Als je wel naar het feest maar niet naar het cabaret komt, hoef je niet te reserveren.

 
 
 

Hallo LEEFse contacten

Het is 15 april geweest en de officiële deadline voor aanmelding van acts is verstreken. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat de programmamakers van het LEEFfestival volop bezig zijn met het opzetten van het programma voor het 27ste LEEFfestival FOOL Valley op 19 en 20 juni 2009. Bij de inmiddels vastgelegde acts zitten een aantal oude bekenden (Bandera Latina, The Cloak, Ruben Komkommer…) maar ook een paar acts die dit jaar voor het eerst op het LEEFfestival staan. Ook zijn er al heel wat reuzespellen gemaakt voor het grote “spelletjes rond de kerk” festijn op vrijdagavond 19 juni. Er moeten er echter ook nog de nodige gemaakt worden. Hoog tijd dus om alle kritische data tot en met het komende LEEFfestival eens op een rijtje te zetten:  
 
 

© 2019, Leeffestival  |  Realisatie: van der Waal Website Design